For excerpts in English of my novels contact me at ineboermans@gmail.com

Instagram @ineboermans

Ine Boermans (b. 1976) grew up in the Dutch countryside and went to art school before attending the Schrijversvakschool in Amsterdam. For many years she ran a street gallery. She has previously published essays and short stories, and recently started writing columns for newspapers and magazines. She debuted as a novelist with ‘Een opsomming van tekortkomingen’ (A List of Shortcomings) in 2021. Her sophomore novel was published in 2022 titled ‘Het liefdesinterbellum’.  (The Loveinterbellum)

Ine Boermans publiceerde essays en korte verhalen in De Internet GidsHard//hoofdPapieren Helden en Tirade. Ze debuteerde in 2021 met haar roman Een opsomming van tekortkomingen, die de longlist van de Hebban Debuutprijs behaalde en werd genomineerd voor het Beste Groninger Boek. In 2022 verscheen haar tweede roman Het Liefdesinterbellum. Ze is columnist voor de VPRO Gids


Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar Ineboermans@gmail.com

Koffiezetten
Video, 5,00 min

Ooit filmde ik mijn vriend terwijl ik in bed lag en hij koffie aan het zetten was. Op dat moment kon ik mij niet voorstellen dat ik die liefde en intimiteit ooit nog met iemand anders dan met hem zou delen. Twee jaar later lag ik in datzelfde bed, naar dezelfde keuken te kijken terwijl er een andere man aan het koffiezetten was. Die intimiteit en liefde bleek toch inwisselbaar. Dit stemde mij erg treurig. Ik heb toen het koffiezetten nog een keer gefilmd. Hetzelfde uitzicht, hetzelfde bed, dezelfde keuken, alleen de man die koffiezet is een andere. Deze beelden heb ik door elkaar heen gemonteerd zodat oude en nieuwe liefde samen koffie zetten.

koffiezetten