For excerpts in English of my novels contact me at ineboermans@gmail.com

Instagram @ineboermans

Ine Boermans (b. 1976) grew up in the Dutch countryside and went to art school before attending the Schrijversvakschool in Amsterdam. For many years she ran a street gallery. She has previously published essays and short stories, and recently started writing columns for newspapers and magazines. She debuted as a novelist with ‘Een opsomming van tekortkomingen’ (A List of Shortcomings) in 2021. Her sophomore novel was published in 2022 titled ‘Het liefdesinterbellum’.  (The Loveinterbellum)

Ine Boermans publiceerde essays en korte verhalen in De Internet GidsHard//hoofdPapieren Helden en Tirade. Ze debuteerde in 2021 met haar roman Een opsomming van tekortkomingen, die de longlist van de Hebban Debuutprijs behaalde en werd genomineerd voor het Beste Groninger Boek. In 2022 verscheen haar tweede roman Het Liefdesinterbellum. Ze is columnist voor de VPRO Gids


Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar Ineboermans@gmail.com

VPRO_Gids column plein+trap+zonnetje

Onlangs werd ik voor het Volkskrant Magazine geïnterviewd door de altijd scherpe Gidi Heesakkers, en niet lang erna stond ik voor de camera van de geweldige Jouk Oosterhof. Allemaal doodeng, maar als Gidi iets vraagt dan geeft je antwoord, en als Jouk het wil dan graaf je al je allure op en vertrouw je er op dat het goed komt. En dat kwam het.

Lees het stuk hier online

Fotografie: Jouk Oosterhof

Styling: Analik Brouwer

Hair&makeup: Patricia van Heumen