Ine Boermans publiceerde essays en korte verhalen in De Internet GidsHard//hoofdPapieren Helden en Tirade. Ze debuteerde in 2021 met haar roman Een opsomming van tekortkomingen, die de longlist van de Hebban Debuutprijs behaalde en werd genomineerd voor het Beste Groninger Boek. In 2022 verscheen haar tweede roman Het Liefdesinterbellum. Ze is columnist voor de VPRO Gids


Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar Ineboermans@gmail.com

"Telefoon"
Installatie met geluid

“Telefoon”

Installatie met geluid

Toen mijn moeder in 1999 plotseling overleed kopieerde ik het antwoordapparaat bericht van ha het introductiebericht van haar antwoordapparaat naar mijn computer. Het is de enige opname van haar stem die ik heb. Mijn moeder en ik woonden ver uit elkaar, dus het contact tussen ons verliep meestal via de telefoon. Onze (bijna dagelijkse) telefoontjes waren een intrinsiek onderdeel van mijn leven en mijn routine. Ik mis ze nog steeds.

Voor deze installatie heb ik haar antwoordapparaat opnieuw geïnstalleerd en gedurende een bepaalde periode berichten voor mijn haar achtergelaten. Deze geven mijn verdriet en verlies weer, maar ook de grappige en mooie herinneringen aan de vrouw die ze was. 

Mijn vraag om teruggebeld te worden en berichten worden afgewisseld met mijn moeders vraag om berichten in te spreken. 

Telefoon